
GLOBALG.A.P og GRASP
GlobalG.A.P. er en internasjonal standard for matvaresikkerhet
og er en frivillig sertifisering for alle som driver med matvareproduksjon i verden.
Hovedkravene for å bli sertifisert gjennom GlobalG.A.P. er å minimere miljømessig påvirkning på oppdrettsoperasjoner, redusere bruk av kjemikalier og at bedriften har en ansvarlig tilnærming til ansattes helse i tillegg til god dyreomsorg.
Global G.A.P. har utviklet standarder for både landbruk og havbruk. Standarden er til for forbrukere for å vise at matvaren, – i dette tilfellet oppdrettslaksen, er produsert i henhold til de strenge kravene som må til for å bli sertifisert som GlobalG.A.P – produsent.
GlobalG.A.P.-standarden forsikrer forbrukerne om at laksen har blitt produsert på et oppdrettsanlegg under følgende krav:
-
lav miljømessig påvirkning ved oppdrettsoperasjoner
-
redusert bruk av kjemikalier
-
en ansvarlig tilnærming til ansattes helse og sikkerhet
-
redusert bruk av kjemikalier
GRASP-standarden fokuserer på ansvarlige arbeidsforhold. GRASP vurderer og forbedrer arbeidsforholdene, og sikrer at alle ansatte har trygge arbeidsforhold, rettferdig behandling og et godt miljø. Denne standarden hjelper oss å opprettholde etisk praksis og et ansvarlig forhold til både ansatte og lokalsamfunn. Vi er forpliktet til å sikre høyeste standarder for både produksjon og arbeidsforhold, og gjennom GRASP streber vi etter kontinuerlig forbedring i våre sosiale og etiske praksiser.
GLOBALG.A.P. RISK ASSESSMENT ON SOCIAL PRACTICE (GRASP) – LETTER OF CONFORMANCE